Τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε και τυπικά η συνεργασία διαρκείας δεκαοχτώ μηνών που είχα με το Υπουργείο Παιδείας, συνοπτική καταγραφή των πιο σημαντικών δράσεων που συμμετείχα παρουσιάζεται παρακάτω, σχετικά πιο αναλυτική καταγραφή υπάρχει στο https://opengov.minedu.gov.gr/ .

1. ΟΔΕ για Ψηφιακή Πολιτική και Ανοικτή Διακυβέρνηση, προτάσεις για απλοποίηση & ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών( https://goo.gl/bAWX8d ).

2. Ομάδα Εργασίας Ανοιχτού Λογισμικού Περιεχομένου και Εξοπλισμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπεύθυνοι οι πολύ έμπειροι εκπαιδευτικοί  Ν.Τζιμόπουλος και Τ.Αγγελόπουλος, οι τελευταίες προτάσεις στο https://goo.gl/WkwiSUΞεκίνησε την δράση http://edulabs.minedu.gov.gr/ και το πιλοτικό για τα edulabs και είναι σε αναμονή της χρηματοδότησης από την CEB.

3. Καταγραφή  εγγράφων και δεδομένων του Υπουργείου με σκοπό την ανοικτή τους διάθεση, η απόφαση https://goo.gl/GogxEK & https://goo.gl/csE9rG

4. Καταγραφή Κεντρικών Πληροφοριακών Συστημάτων & Υπολογιστικών Συστημάτων ΥΠ.Π.Ε.Θ. και εποπτευόμενων φορέων, για να μην υπάρχει σπατάλη πόρων από αλληλεπικαλυπτόμενα συστήματα, https://goo.gl/KkpBhs

5. Συλλογή στοιχείων από εποπτευόμενους φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ., είχε εκδοθεί υπουργική απόφαση ( https://goo.gl/2jfUiG ), έχει υλοποιηθεί η εφαρμογή( https://forms.minedu.gov.gr/ ).

6. Διαλειτουργικότητα Πληροφοριακών Συστημάτων, ο ομάδα λειτουργεί συστηματικά και έχει παράξει αξιόλογο έργο, η απόφαση https://goo.gl/dMpkyH. Η διασύνδεση των πληροφορικών συστημάτων θα συμβάλει στην απλούστευση και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών, στην εξοικονόμηση χρόνου, στην αύξηση παραγωγικότητας, στην παροχή ασφάλειας και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

7. Απαιτήσεις για την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων που υλοποιούνται προς όφελος του ΥΠ.Π.Ε.Θ., απόφαση που πρέπει να παρακολουθείτε η τήρηση της σε συνδυασμό με την καταγραφή, βλέπε 4., για να μην χρηματοδοτούνται τα ίδια συστήματα 1-2 &3 φορές!, η απόφαση https://goo.gl/ttMhoH

8. Ομάδα Ανοιχτού Λογισμικού, Περιεχομένου και Εξοπλισμού Ανώτατης Εκπαίδευσης, βασικός συντονιστής ο καθ. Α.Κοζύρης, Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων, ΕΜΠ, η απόφαση https://goo.gl/8eHTKn . Ξεκίνησε την δράση http://relabs.minedu.gov.gr/ και είναι σε αναμονή της χρηματοδότησης από την CEB

9. Ασύρματη Πρόσβασης σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, επιτροπή με υπεύθυνο τον κ.Γ.Σκοπούλη, έχει κάνει πολύ δουλειά σε συνεργασία με ΕΔΕΤ & ΙΤΥΕ, αλλά χρειάζονται υποστήριξη για ολοκλήρωση του έργου της, η απόφαση https://goo.gl/bLoNKP , και η αναφορά πεπραγμένων στο https://goo.gl/3MBrYX .

10. Δικτύωση των σχολείων με οπτικές ίνες, ανακοίνωση του Ν.Φιλη( https://goo.gl/EDdPrQ ) είχε πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον κ.Παντή και την κ.Φωτονιάτα για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου που θα κάλυπτε αρχικά τα 1.000 μεγαλύτερα σχολεία σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

11. Προδιαγραφές εξοπλισμού Τ.Π.Ε. για τις ανάγκες των δομών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, η απόφαση( https://goo.gl/PwieNJ ).

12. Μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών τελών της Εκπαίδευσης, η εισήγηση https://goo.gl/ba57zo .

13. Ομάδα ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού ανοιχτού κώδικα στο Υ.Π.Π.Ε.Θ., η απόφαση https://goo.gl/QeXBqA . Η ομάδα έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί οριζόντια για να παράγει ανοιχτό λογισμικό συμφωνά με διεθνείς πρακτικές, δες το http://ostmgmt.minedu.gov.gr/ .  Έχουν υλοποιήσει σημαντικά έργα, δείτε το https://git.minedu.gov.gr/ και το

14. Ομάδα Διοίκησης Έργου για την Ψηφιακή Πολιτική και την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, η απόφαση https://goo.gl/Lyg5ZS

Στο πλαίσιο της προγραμματικής( https://eellak.ellak.gr/ ) του Υπουργείου με την ΕΕΛΛΑΚ( https://eellak.ellak.gr/ ) έχουν υλοποιηθεί δράσεις που συμβάλλουν στην προώθηση των ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση όπως το https://edu.ellak.gr/mitroo_ekpedeftikon/ και το https://edu.ellak.gr/mitroo-anichton-technologion-stin-tritovathmia-ekpedefsi/ , κλπ.

 

_._

Από admin

Μια σκέψη στο “Παρουσίαση των δράσεων που συμμετείχα στο Υπουργείο Παιδείας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.