Σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο protagon με αφορμή την διαβούλευση για τον «Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Η διαφθορά οργανώνεται και παράγεται κυρίως από διευθυντικά στελέχη του δημοσίου και ορισμένους σύμβουλους Υπουργών, αυτή είναι η “αχίλλειος πτέρνα” κάθε κυβέρνησης και οφείλεται στην έλλειψη αποτελεσματικής εποπτείας και στο ότι έχει καταλυθεί η αυτοτέλεια των κρατικών δομών από τις διαχρονικές κομματικές παρεμβάσεις στη στελέχωση αλλά και στην καθημερινή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Αυτός ο “φαύλος κύκλος” συντηρείται με το να αντικαθιστά κάθε κυβέρνηση τα στελέχη που τοποθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο φαύλος κύκλος θα σπάσει μόνο με ισχυρές θεσμικές ρυθμίσεις ανοιχτής διακυβέρνησης όπως π.χ. στη Νέα Ζηλανδία, αλλά αξιοποιώντας και τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από το 2010 με βάση την εμπειρία του opengov.gr.

Μόνο με διακομματική πρωτοβουλία μπορεί να υπάρξει θεσμική θωράκιση των διαδικασιών επιλογής και ετήσιας αξιολόγησης των διευθυντικών στελεχών αλλά και των μετακλητών, πρώτο βήμα είναι να συμφωνηθεί ποιες είναι οι πολιτικές θέσεις που δικαιούται να στελεχώνει η κυβέρνηση, αλλά και κάθε αιρετός, και με ποιες διαδικασίες προσλαμβάνονται και αξιολογούνται όσοι καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν θα επιτευχθεί με τον ορισμό ενός συντονιστή, αυτό που χρειαζόμαστε είναι “Εθνικό Εισαγγελέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς” με αρμοδιότητες συντονιστή και όχι «Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» χωρίς αρμοδιότητες. Η αιτιολογική έκθεση δεν τεκμηριώνει την αναγκαιότητα σύστασης του θεσμού, δεν αναλύει τη διεθνή εμπειρία και πώς αυτή μπορεί να εξειδικευθεί στην Ελλάδα.

Ως συνήθως, καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες για κάθε νέα μεταρρύθμιση, χωρίς αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο και συγκεκριμένα μέτρα με άμεση απόδοση δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη μεσοπρόθεσμη αναδιοργάνωση και εξυγίανση του δημοσίου τομέα. Μεσοπρόθεσμα όλες οι Γενικές Διευθύνσεις της κεντρικής κυβέρνησης θα ανταποκριθούν στους στόχους τους μόνο εάν αναδιοργανωθούν και στελεχωθούν αξιοκρατικά. Η αναδιοργάνωση πρέπει να έχει ως βασική προϋπόθεση την Απλοποίηση και Ηλεκτρονικοποίηση όλων των διαδικασιών.

Ως πρώτο βήμα, θα πρέπει να προσδιοριστούν οι τιμές βάσης για τις επιδόσεις όλων των Γενικών Διευθύνσεων (ΓΔ) ώστε να είναι μετρήσιμοι οι ρυθμοί απόδοσης ανά τρίμηνο, αρχίζοντας από τις Διευθύνσεις και καταλήγοντας στα Τμήματα, δηλαδή, θα πρέπει να είναι σαφές ποιος είναι ο αριθμός των υποθέσεων/υπηρεσιών που χειρίζεται/διεκπεραιώνει κάθε μονάδα και ποια είναι τα βασικά τους ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτό προϋποθέτει την άμεση ενδυνάμωση των υπαρχόντων “μονάδων επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων”, ανά ΓΔ και κεντρικά. Η διαχείριση των στόχων θα είναι αποτελεσματική μόνο εάν στην καθημερινή λειτουργία όλων των μονάδων αξιοποιηθούν παραγωγικά τα υπάρχοντα πληροφοριακά συστήματα, που θα διαλειτουργούν με τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να συλλέγουν αυτοματοποιημένα πληροφορία που θα ψηφιοποιείται στην πηγή. Αυτό θα επιτρέπει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο να υπάρχει εικόνα για τον κύκλο ζωής κάθε υπόθεσης/υπηρεσίας που διεκπεραιώνει κάθε μονάδα.

Βασική προϋπόθεση, για να διασφαλιστεί η αποδοτική τήρηση των διαδικασιών, είναι η μονάδα εσωτερικού έλεγχου σε κάθε Υπουργείο ή η Γενική Γραμματεία να αξιοποιεί την ψηφιοποιημένη πληροφορία όλων των συναλλαγών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες ώστε να ελέγχει συνεχώς τεχνικά και επιχειρησιακά την υλοποίηση του ετήσιου σχεδιασμού. Η κάθε μονάδα εσωτερικού ελέγχου, σε συνεργασία με τον “Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς” και άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, θα πρέπει να οργανώνουν τακτικούς δειγματοληπτικούς έλεγχους σε όλες τις “ύποπτες” μονάδες και με τεχνικές όπως “mystery shoping, sting operations“, κ.λ.π. ώστε να περιορίζουν τις μη νόμιμες συναλλαγές.

Μόνο εάν λειτουργούν αποδοτικά οι μονάδες εσωτερικού έλεγχου σε κάθε Υπουργείο θα έχει αντικείμενο ο “Εθνικός Συντονιστής”.

8 σχόλια στο “Πώς καταπολεμάται η διαφθορά;”
  1. Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!!

    Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!!

    Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα.

    Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών.

    Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι.

    Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

    ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.

  2. Γνωρίζετε ότι με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, σε Ν.Π.Δ.Δ., την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι το υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι αυτά τα λαμόγια καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε, ότι τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο ψυγείο, τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ. ώστε να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους; Φυσικά και τα γνωρίζετε αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι!

  3. Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
    Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
    Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ

  4. Πώς καταπολεμάται η διαφθορά;
    Αν εξαλειφθεί το εργαλείο που την καθιστά εφικτή. Δηλαδή η ανώνυμη υλοποίηση του χρήματος. Δηλαδή το χαρτονόμισμα. Διαβάστε στο παραπάνω blog όλη την πρόταση και δείτε και σχετική συνέντευξη.

  5. Σύμφωνα με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας που θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες 75 ημέρες για 12.500 υπαλλήλους το Υπουργείο θα λάβει υπόψη του κριτήρια, όπως αυτά αναφέρονται στα ΜΜΕ. Έχοντας υπόψη το, τι γίνεται σε ΑΕΙ που είναι στην Αθήνα και είναι χρόνια στο απυρόβλητο, σας απαντώ:
    1) Θα ελέγξουν τα πλαστά πτυχία, μόνον όσων βγάλουν σε διαθεσιμότητα!!! Να ελέγξουν όλα τα δικαιολογητικά και όλων των υπαλλήλων, όχι μόνον αυτών που επιλεκτικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
    Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν, χωρίς διαγωνισμό, ως αορίστου χρόνου συγγενείς (καθηγητών, υπαλλήλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων). Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού-προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Τα πιο πάνω στοιχεία να μην τα ζητούν από αυτούς, που με πλήρη γνώση έκαναν εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές (όχι από αυτούς που συγκαλύπτουν και βγάζουν την βρώμικη δουλειά στο Δημόσιο). Αν γίνουν αυτά, θα βρουν παράνομα προσληφθέντες, αορίστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια, πολλαπλάσιους από αυτούς που ζητά η τρόικα.

    2) Θα ελέγξουν ηθικές αμοιβές, βραβεία κ.λπ. Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Επομένως τα βραβεία κ.λπ. είναι κατασκευάσματα της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής.

    3) Τους υπαλλήλους θα κρίνουν Ειδικά Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και προϊστάμενοι του φορέα του οποίου οι υπάλληλοι αξιολογούνται!!!!!!!! Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα πόσο αστείο, και υποκριτικό ακούγεται!! Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Φυσικό είναι να χαρακτηρίζουν τα μέλη της οικογενειοκρατίας, της διαπλοκής, τις κλίκες, τους συγγενείς τους, δήθεν ικανούς και τους έξω από αυτά δήθεν ακατάλληλους. Οι υπόλογοι, υπεύθυνοι-μεγαλοεπίορκοι, για αυτές τις άθλιες προσλήψεις, αορίστου χρόνου, τα τελευταία 13 χρόνια, θα με κρίνουν, αντί να απολυθούν αυτοί μαζί με τους παράνομα που προσέλαβαν και να διωχθούν για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος και παράνομο πλουτισμό.
    Συμπέρασμα:
    Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι, που διορίστηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό, οι οποίοι χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’ αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
    Γ. Γ.

  6. Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις “φαμίλιες”. Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

    ΠΕΤΡΟΣ

  7. Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
    Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
    Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
    Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
    Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
    Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
    Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
    Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
    Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
    Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
    ΝΙΚΟΣ

  8. Εξυγίανση στα ΑΕΙ τώρα!
    Οι κ.κ. πρυτάνεις έχουν απωλέσει προ καιρού κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Ας απαντήσουν, λοιπόν για τις εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις διαφόρων «ημετέρων», με ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ, στις οποίες έχουν προβεί πολλοί εξ αυτών χρόνια τώρα, για την οικογενειοκρατία και για το, ως εκ τούτου όργιο ανομίας και διαφθοράς, που επικρατεί στα ΑΕΙ και, ας αφήσουν τις κινήσεις εντυπωσιασμού και το «αντάρτικο», που έχουν ξεκινήσει. Αλλά, φυσικό είναι να αντιδρούν, διότι έχουν «δει» τα Πανεπιστήμια ως «τσιφλίκι» τους, διότι διακυβεύονται τα συμφέροντά τους και τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον των «δικών τους παιδιών», που εκείνοι διόρισαν με αδιαφανείς (και πολλές φορές σκανδαλώδεις) διαδικασίες, και τα οποία αποτελούν κλίκες και τις ομάδες κρούσης των συμφερόντων τους. Αλήθεια, πότε θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό γι’αυτές τους τις πράξεις; Άλλωστε, τα ίδια δεν έκαναν και με τον νόμο Διαμαντοπούλου, που, ενώ πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από την Βουλή, κατάφεραν με τα λογής-λογής σαμποταρίσματά τους, να τον τροποποιήσουν υπέρ τους, πριν καλά-καλά εφαρμοσθεί! Αποτέλεσμα; Αδιέξοδο. Έλεος, πια μ’αυτή την ασυδοσία των πρυτάνεων!
    Κύριοι Υπουργοί, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι (εκτός ΑΕΙ) δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»! Βάλτε, επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο και προχωρήστε στην, όσο το δυνατόν, με δικαιότερο τρόπο, εξυγίανση των ΑΕΙ. Όλα τα άλλα είναι εμπαιγμός και κοροϊδία!
    Στέλλα Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.