Πρωτοβουλία για την προγραμματική ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην κοινωνία και στην πολιτική, αποφάσισε να αναλάβει η “Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον”, στην πρώτη της συνάντηση εργασίας, που φιλοξενήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.

Η πιο επείγουσα προτεραιότητα που αναδείχθηκε στη συνάντηση, είναι η ανάγκη να βρουν ισχυρή και αξιόπιστη προοδευτική εκπροσώπηση:
― οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που επιμένουν να παράγουν πλούτο και αξία, για τους ίδιους και για τη χώρα, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στις επιχειρήσεις, την πρωτογενή παραγωγή και τη δημόσια διοίκηση, στον πολιτισμό και τις επιστήμες·
― οι συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση και βιώνουν με δραματικό τρόπο την ανεργία καθώς και την ακραία υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου· αλλά και
― η νέα γενιά που της αξίζουν ρεαλιστικές προσδοκίες κι όχι ψεύτικες ελπίδες.

 
Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η προσέλκυση κάθε δυνατής υποστήριξης καθώς και υπογραφών σε μια έκκληση για την ενότητα, που θα συνιστά και πρόσκληση συμμετοχής στη Διάσκεψη για την Προγραμματική Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, με διαφανείς κι ανοιχτές διαδικασίες.

 
Έκκληση που απευθύνεται στους πολίτες, τις κινήσεις και τα κόμματα του προοδευτικού τόξου.

 
Με σεβασμό στην αυτονομία και την ιστορία όλων, οφείλουμε να συμπράξουμε σε ένα σχέδιο – επιτέλους, ελληνικής ταυτότητας – για τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που, μόνον όλοι μαζί, μπορούμε και οφείλουμε να υλοποιήσουμε.
“Η ειδοποιός διαφορά της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε συνίσταται στην επιδίωξη να προταχθούν οι ριζοσπαστικές προτάσεις για τη χώρα, την κοινωνία, το κράτος και την οικονομία, που ενώνουν όλο το προοδευτικό τόξο κι όχι η αναζήτηση οργανωτικών μεθόδων ενοποίησης.

 
Ιδίως στη σημερινή πολιτική συγκυρία, όπου ο σχηματισμός κυβερνήσεων συνεργασίας είναι και θα παραμείνει ο κανόνας, όχι η εξαίρεση, η προγραμματική σύνθεση και συμφωνία είναι εθνική πολιτική προτεραιότητα”.

 
Το προσεχές διάστημα πρόκειται να διοργανωθούν κι άλλες συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις, ώστε να ενισχυθεί το αίτημα της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων καθώς και για να προετοιμαστεί η δική μας συμβολή στη Διάσκεψη.

 

Θέλετε να συμβάλετε στην πρωτοβουλία;

H πρωτοβουλία μας στηρίζεται μόνο στους πολίτες που την απαρτίζουν. Δεν έχουμε γραφεία, ούτε γραμματείς και μηχανισμό να την υποστηρίζουν. Μας συνδέει μόνο το νήμα των κοινών μας θέσεων, η αγωνία για τη χώρα μας και η διάθεση να αναλάβουμε δράση.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στην προσωπική επαφή, αν και ετοιμάζουμε ήδη την παρουσία μας στο διαδίκτυο.

Αν θέλετε, συμπληρώστε την φόρμα( http://bit.ly/1SQrdxN ), για να μείνουμε σε επαφή και να συμμετέχετε στη προσπάθειά μας!

-.-

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.