Η πρώτη έκδοση του αλφαβηταρίου είχε ως βασικό στόχο να εξοικειώσει τον αναγνώστη με βασικές εφαρμογές του Διαδικτύου και, ειδικότερα, να τον βοηθήσει στην αξιοποίηση του στην πολιτική δράση. Προσπαθήσαμε με συνοπτικά κείμενα να παρουσιάσουμε βασικές πτυχές του Διαδικτύου από τη σκοπιά του ενεργού πολίτη. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με νέες βελτιωμένες εκδόσεις, που θα λάβουν υπόψη τα σχόλια και τις εμπειρίες των εθελοντών του Διαδικτύου, αλλά και άλλων αναγνωστών.

 

Πιστεύουμε ότι το αλφαβητάρι είναι χρήσιμο σε όλους μας, γιατί κωδικοποιεί άρρητη γνώση που έχει σωρευτεί από την καθημερινή χρήση του Διαδικτύου. Ελπίζουμε ότι αυτό και οι επόμενες εκδόσεις του θα συμβάλουν στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών αμφίδρομης επικοινωνίας- μια επικοινωνία που παίζει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του ανοιχτού κόμματος. Η χρήση του αμφίδρομου αυτού επικοινωνιακού μέσου, εκτός από το ότι θα συνεισφέρει στην αποτελεσματικότερη οργάνωση και επικοινωνία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε ένα δίκτυο παγκόσμιας εμβέλειας που το χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από 700.000 Έλληνες. Προοπτικά, ο ορίζοντας αυτός θα διευρυνθεί ραγδαία. Είναι ενδεικτικό ότι, διεθνώς, το Διαδίκτυο προσεγγίζει σήμερα το ένα δισεκατομμύριο χρήστες, από τα δύο εκατομμύρια χρήστες που είχε το 1993.

 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το Διαδίκτυο έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη εθελοντικών κινημάτων με οριζόντια οργάνωση, των οποίων η αποτελεσματικότητα συγκρίνεται με τις καλύτερες μορφές παραδοσιακής ιεραρχικής οργάνωσης. Το πιο μαζικό από τα κινήματα αυτά είναι το κίνημα του ελευθέρου λογισμικού, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες προγραμματιστές από όλο τον κόσμο. Αν και μη πολιτικό το παράδειγμα, μπορεί να μας διδάξει πολλά για την αξιοποίηση συνεργατικών και δικτυωμένων εργαλείων στην πολιτική δράση.

 

Ολοκληρώνοντας, δηλώνουμε ανοιχτοί σε σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με την έκδοση αυτή, η οποία βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική συμβολή και συνεργασία. Ελπίζουμε η προσπάθειά μας να συμβάλλει θετικά στην αλλαγή και την αναδιοργάνωση του Κινήματος, προτείνοντας χρήσιμα εργαλεία και παραδείγματα για την καθημερινή μας δράση.

Tο αλφαβητάρι του ΠΑΣΟΚ για το Διαδίκτυο( όπως στο δημόσιο έτσι και στο ΠΑΣΟΚ κάθε ηγετική ομάδα καταργεί ότι είχε δημιουργηθεί, έτσι το αλφαβητάρι δεν είναι πλέον διαθέσιμο).

 

Εσωκομματική πολιτική και στρατηγική του κράτους: το ‘συμμετοχικό’ εγχείρημα του ΠΑΣΟΚ (2004-2009)

 

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.